
Kirjeldus
Maailma suurim ja Hispaania üks vanematest Cavatootjatest. Vein valmib Traditsioonilisel meetodil ja teine fermentatsioon (käärimine) toimub pudelis. (mitte vähem kui 18kuud) Veini valmistamisel kasutatakse klassikalisi Cava valmistamise viinamarju võrdsetes osades. Korje algab augusti lõpus ja lõpeb oktoobri alguseks. Viinamarjad pressitakse õrnalt pressides viinamarjamahlaks. Mahl lastakse settida 24 tundi staatilises dekantatsioonis. Kui virre on puhastatud ja settest vaba, suunatakse see sortide kaupa kääritamismahutitesse. Esimene kääritamine toimub roostevabast terasest mahutites kontrollitud temperatuuril 14–16 ° C. Käärimine kestab 10–15 päeva ning pärast selle lõppu vein segatakse, villitakse ja ladustatakse veinikeldrisse. Järgneb sekundaarne käärimine pudelis. Antud veini puhul on see 14 kuud.
Tooteinfo
Päritolu | |
---|---|
Viinamarjad | |
Jääksuhkur | |
Alkoholisisaldus | |
Suurus |
Aroom ja maitse
Poolmagus vahuvein- värvilt kahvatu õlgkollane, kerge roheka varjundiga, tiheda peene, ühtlase mullijoaga. Aroom on mahlaselt puuviljane ja floraalne. Tunda küpseid virsikuid ja magusat tsitruselist värskust koos aimatava mandlinoodiga, maitse on lopsakalt puuviljane. Järelmaitses tunda kuivatatud aprikoose, küpseid heledaid õunu, röstitud mandleid koos üleküpsenud tsitruselistega. Pika järelmaitsega milles on kreemisust ja magusust. Veinis kasutatakse 20% ulatuses reservveine. Teine fermentatsioon ja autolüüs pudelis kestab 14 kuud.
Sobivus ja toidusoovitused
Kerged puuviljadesserdid, puuviljakoogid, jäätis, marjatarretised, juustud.
Serveerimine
Jahutatult, 6-7 °C suurest Bordeaux´tüüpi veiniklaasist koos jääga.