Kirjeldus
Viinamarjad koristatakse täisküpsena, viinamarjad eraldatakse kobaratest ja purustatakse seejärel õrnalt. Leotamine e makratsioon kestab kaks kuni kolm nädalat ja viiakse läbi erinevates vaatides kontrollitud temperatuuril, mis on kohandatud konkreetsele viinamarjasordile. Fermantatsioon toimub samuti kontrollitud temperatuuril ja erinevad sordid fermenteeritakse eraldi. Seejärel laagerdatakse seda tünnides 6–12 kuud.
Tooteinfo
Päritolu | |
---|---|
Viinamarjad | |
Suurus |
Aroom ja maitse
Premius punasel veinil on ilus ja särav vaarikavärv, millel on karmiinpunaseid vihjeid. Aroomis rafineeritud ja võimas, ühendades mustad puuviljad (murakas, mustikas, must ploom) röstitud nootidega (röstitud leib, kohv). Maitselt tõstab viinamarjade küpsust esile ilus tasakaal ja värske pehmete puuviljade puudutus. Tammised noodid on kenasti sisse segatud ja lisavad oma röstitud puudutusega pikale järelmaitsele teatavat keerukust. Tammevaat 6-12 kuud.
Sobivus ja toidusoovitused
Sellest veinist saab ideaalse aperitiivi. Samuti sobib suurepäraselt punaste liharoogade ja juustuvaagnate kõrvale.
Tugevamaitselised pastaroad ja miks ka mitte šokolaad.
Serveerimine
Jahutatult, 10-12 °C