Brändid

Alfred Gratien

Perekonna šampanjamaja alates 1864. aastast.

“Tunnen end kindlalt, sest kordan isa näidatud võtteid.” Nicolas Jaeger

Alfred Gratienis šampanjat ei “toodeta”, vaid “luuakse”. Seetõttu piiratakse tootmist vabatahtlikult 300 000 pudeliga aastas. Alfred Gratieni jaoks algab loomeprotsess vahetult viinamarjaistanduses. Kuveede jaoks valitakse ainult parimad viinamarjad, mis on segatud kolmest peamisest Grand Cru piirkonnast (Côte des Blancs Chardonnay jaoks, Montagne de Reims Pinot Noiri jaoks ja Marne Valley Pinot Meunier’ jaoks).

Oma isa ja tema esiisade jälgedes valmistab neljanda põlvkonna keldrimeister Nicolas Jaeger käsitööna kvaliteetset ja isikupärast šampanjat. Ta on oma veinide kääritamisega hoolikas ja range ning jätkab esimese käärimise traditsiooniga tammevaatides. Alfred Gratien on üks viimaseid šampanjamaju, kus see traditsioon alles on.

Jaeger kasutab 228-liitriseid tammevaate, mida oli varem Chablis´ jaoks kasutatud neli korda, võimaldades veinil hingata ja tugevdades selle konsistentsi, pakkudes võrratuid aroome ja ühtlast kvaliteeti.

Alfred Gratien on teadlikult otsustanud mitte kasutada malolaktilist kääritamist, et säilitada viinamarjade algne olemus, hoides alles aroomid ja säilitades värskuse ka veini laagerdumisel.

Enne keldrisse viimist suletakse aastakäigu šampanjad korgiga. Nende läbilaskvus ja paindlikkus võimaldavad väikestes kogustes hapnikul veini imbuda. See protsess, mis on edukaks küpsemiseks hädavajalik, annab aroomidele aega välja kujuneda, muutuda peenemaks ja keerukamaks, samas kui vein säilitab hämmastava värskuse.

 

Tänu veinistruktuurile saab Alfred Gratieni šampanjasid keldris hoida pikka aega. Veinitootja otsus lasta šampanjadel laagerduda keldris vähemalt 36 kuud tekitab ainulaadse maitse ja võrreldamatu aroomiga šampanjad.

Champagne´i veinipiirkonna südames Epernays on Alfred Gratieni veinimaja valmistanud šampanjat alates 1864. aastast. Alfred Gratienis valmistatakse šampanjaks ainult kõrgeima kvaliteediga vein – põhjalik viinamarjavalik, traditsioonilised käsitsi veinivalmistusviisid ja piiratud toodang.

Selle šampanjamaja oskusi on antud edasi isalt pojale, muutes Alfred Gratieni “elitaarseks” šampanjatootjaks ja austades pühendumust jääda kindlaks asutaja Alfred Gratieni põhimõtetele.