Brändid

Cavas Hill

Tabav tekst brändist tuleb siia!

Pealkiri

1887. aastal asutatud Cavas Hill toodab väikeses Moja külas Alt Penedèsis traditsiooniliste meetoditega ühte Hispaania kuulsamat eritoodet. “Ennoble” on mõiste, mida eksperdid kasutavad traditsioonilise meetodi kirjeldamiseks, kus lisatakse eri viinamarjasorte viinamarjaistanduse varudele. Sellel mõistel on Cavas Hillis eriline tähendus, sest just see toimimisviis päästis Cavas Hilli viinapuud 19. sajandi filoksera katkust ja tõi kaasa Penedèsi viinamarjaistanduste praeguse külluse.

Cavas Hill on üks vanimad Cava kaubamärke ja üks ainult 3 veinitehasest, millel on lubatud oma nimel kanda Cava nime. 1918. aastal ehitati esimesed allmaakeldrid ja hakati tootma Hispaania  méthode champenoise veini, mida tuntakse “cava” nime all, kuid selle alged pärinevad 17. sajandist, kui inglise sisserändaja nimega Joseph Hill alustas viinapuude kasvatamist El Maseti mõisas. Praegu kuulub Cavas Hillile 10 hektarit viinamarjaistandusi, mis ümbritsevad veinitehast, kust praegu saadakse enamik reserva-veinide jaoks kasutatud viinamarjadest.

Pealkiri

 

Penedesi viinamarjaistandusi on õnnistatud erakordselt soodsa kliimaga. Päikese ja vihma täiuslik tasakaal ning Vahemere lähedus, kõrgus umbes 200 meetrit merepinnast võimaldavad silmapaistva kvaliteedi ja keerukusega vahuveine. Kogu protsess on saagikoristusest villimiseni rangelt kontrollitud.

Nüüdisaegsed hästivarustatud rajatised ja arvukad viinamarjaistanduste all asuvad keldrid tagavad Cavas Hilli veinide kvaliteedi. Pärast sekundaarset kääritamist pudelis laagerdatakse veine koobastes veel vähemalt kaksteist kuud temperatuuril 12-15 ºC. Baasveini ja pärmi kokkupuude sel ajal annab cavale kordumatu personaalsuse. Kui cava vabaneb pärmist, mis vastutab sekundaarse kääritamise eest, lisatakse expedition-liköör ja pudel suletakse loodusliku korgiga.

Traditsioon ja tehnoloogia ühendatult sajanditepikkuse oskusteabega, hoolika tootmisega asjatundlike veinivalmistajate käes, laagerdumisega keldrite vaikses varjus ja täiustatud veinivalmistamisviisidega teevad Cavas Hillist erakordsuse võrdkuju cavade maailmas.