Brändid

Mionetto

Mionetto, rohkem kui lihtsalt prosecco!

Francesco Mionetto poolt väikeses Valdobbiadene külas 1887. aastal asutatud Mionettol on mainekas kvaliteet, traditsioonid ja innovatsioon.

 

Prosecco piirkonna südames toodab Mionetto erakordseid veine, millel on pidev riiklik ja rahvusvaheline tunnustus.

Kogu Kirde-Itaalia Prosecco piirkonnas, alates Venetost kuni naabruses asuva Friulini, mööndakse jätkuvalt, et Mionetto on olnud kiirelt kasvava Prosecco veinikategooria liikumapanev jõud. Mionetto ülemaailmse edu lugu põhineb traditsioonide ja pärandi segunemisel, millele on lisatud hoolikalt rakendatud innovatsioon ja seiklustaju. Tänu Mionetto visioonile ja töökusele nauditakse Proseccot tänapäeval kogu maailmas.

Prosecco kodu asub maalilises Kirde-Itaalias, idas päikeselise Aadria mere ranniku, lõunas romantilise Veneetsia ja põhjas hingetukstegevate Dolomiidide vahel. Turistid voorivad sellesse külalislahkesse piirkonda, kus mäenõlvadel asuvad täppidena itaallaste suvekodud. Oma kodu vääriliselt on Prosecco kogu Itaalias tuntud kui “Tervitusvein”.

Kõik on värskendavad, toidusõbraliku madala alkoholisisaldusega (umbes 11%). Mägedest pärit veine on aastasadu hinnatud värskendava kerguse, kuid samas ka maitsete ja lõhnade keerukuse pärast. Kõigis Mionetto veinides kajastub nende mägine päran

Mionetto on piirkonna vanimaid veinitootjaid ja tal on pikaajalised suhted tippkasvatajatega, kes tagavad kvaliteetviinamarjadega pideva varustamise igal aastal.

Glera viinamari, endise nimega Prosecco, pärineb Rooma ajast ja on üks vanimaid viinamarju Itaalia ajaloos. Selle päritolu ja nime saab seostada Prosecco linnaga Friulis. Viinamarjad muudetakse vahuveiniks Charmat´ meetodil, mille käigus kasutatakse roostevabast terasest mahuteid ja pärmi loomuliku sekundaarse kääritamise saamiseks. Protsess kestab umbes 60 päeva, olenevalt happesusest, jääksuhkrust ja rõhust. Charmat´ meetod võimaldab Proseccol kauem säilitada oma algseid maitseid ja lõhnu. Prosecco on traditsiooniliselt kuiv vein, mis sisaldab õunte ja tsitruste lõhnu ja maitseid.

Prosecco eristavad tunnused on värskus, kergus, õrnus ja noorus, kus on kergesti paeluvad puuviljade ja õite lõhnad, mitte šampanjas sageli leiduvad “kuivad” ja pärmised nüansid. Mionetto asutaja pojapoeg Sergio Mionetto tutvustas piirkonnas esimest korda Charmat´ meetodit II maailmasõja järgsetel aastatel. Seni valmistati Proseccot méthode champenoise abil (sekundaarne kääritamine pudelites). Erinevalt Champagne’i Chardonnay’st, Pinot Meunier’st või Pinot Noir’st ei läinud õrn Glera viinamari pudelis laagerdumisega paremaks ja kvaliteet kahanes kiiresti mõne kuuga. Charmat´ meetod on seevastu ideaalne veini paeluva värskuse ja mahlasuse pikendamiseks.

Absoluutne värskus on Mionettos nagu mantra. Kõnekas on see, et Mionetto on ainus Prosecco tootja, kes villib tellimuse saabumisel ja mitte hetkegi varem.

Selle kvaliteedigarantii üle on Mionetto uhkust tundnud alates 1887. aastast. Itaalia kire ja veinivalmistamise asjatundlikkuse kooslus on segu, mis lisab teie päeva tervitavat sära