Kirjeldus
Cavas Hilli vahuveinikelder asub Mojas, Alt Penedèsi südames, Barcelonast edelas ja seega ka cava tootmise keskmes. Ettevõtte alged pärinevad põlisest inglasest Joseph Hillist, kes pühendus selles piirkonnas viinamarjakasvatusele juba 17. sajandil. Kasutatakse klassikalisi cava viinamarjasorte Xarel.lo , Macabeo ja Parellada.
Tooteinfo
Päritolu | |
---|---|
Jääksuhkur | |
Alkoholisisaldus | |
Viinamarjad | |
Suurus |
Aroom ja maitse
Klassikalised cava marjad Xarel-lo, Parellada ja Macabeo tagavad heale cavale vajaliku tasakaalu elegantsi ja värskuse, keha ja aromaatsuse. Sellest kooslusest sünnib 15-18-kuulise traditsioonilise pudelikääritamise tulemusel pärlendav vahuvein. Tihe, peen ja kreemine mullikee on püsiv. Värskes aroomis apelsiniõied, magus-küpsed tsitruselised ja puuviljad. Maitses lisandub pähklikreem.
Sobivus ja toidusoovitused
Sobib aperitiivina. Hea kaaslane suupistete juurde – tapas, sushi ja tempura, krevetid-vähilised. Salat, vähemmagusad küpsised ja vahvlid.
Serveerimine
Jahutatult, 6-8 °C