Mionetto MO Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry
Itaalia, Veneto
Lae alla PDF Brändi kohtaKirjeldus
Kuiv. Selle veini valmistamisel on kasutatud Charmat meetodit, kus viinamarjad pressitakse õrnalt ja esimene maceratsioon ja fermentatsioon toimub ilma viinamarjakestadeta. Teine fermentatsioon toimub suurtes roostevabast metallist mahutites, kus vein valmib ja saab ka omase karboniseerituse süsihappegaasi näol.
Tooteinfo
Päritolu | |
---|---|
Viinamarjad | |
Jääksuhkur | |
Alkoholisisaldus | |
Suurus |
Aroom ja maitse
See vahuvein on valmistatud Prosecco Superiore DOCG piirkonna südames kasvatatud viinamarjadest ja väljendab kõige enam Glera sordile omaseid omadusi. Selle õlgkollast värvi võimendavad rohekas helk. Aroomis on lillelõhnad, mis harmoneeruvad roheliste õunte ja troopiliste puuviljade rõhutatavate aroomi- ja maitsenootidega. Õrnade mullidega koosluses on see Prosecco silmapaistvalt pehme, sametiselt sile, kuid samas karge sädelev.
Sobivus ja toidusoovitused
Prosecco on seltskonnavein ja sobib enamuse suupistete ja itaaliapärase külma lauaga. Aperitiivina. Aurutatud või küpsetatud kala ja muud mereannid. See suurepärane Prosecco sobib ka magusate küpstiste ja kookidega.
Serveerimine
Jahutatult, 6-8 °C vahuveiniklaasist või väiksemast bordeaux’ tüüpi veiniklaasist.