Kirjeldus
Cavas Hilli vahuveinikelder asub Mojas, Alt Penedèsi südames, Barcelonast edelas ja seega ka cava tootmise keskmes. Ettevõtte alged pärinevad põlisest inglasest Joseph Hillist, kes pühendus selles piirkonnas viinamarjakasvatusele juba 17. sajandil. Selle veini pudeleid hoitakse veinikeldris vähemalt 30 kuud temperatuuril 12 ºC ja 16 ºC. Baasveini kokkupuude pärmiga annab sel ajal cavale ainulaadse isikupära ja veini saab kategoriseerida Gran Reservaks. Kui teise fermentatsiooni pärmisete on pudelist eemaldatud lisatakse expedition liqueuri ehk veinikupaaži. PANOT-sarja jaoks kasutatakse ekspeditsiooni likööri, mis on valmistatud peamiselt Allier’i tammevaatides laagerdunud veinide kupaažist. Lõpuks suletakse pudel naturaalse korgiga.
Tooteinfo
Päritolu | |
---|---|
Jääksuhkur | |
Alkoholisisaldus | |
Viinamarjad | |
Suurus |
Aroom ja maitse
Aroom hästi struktureeritud ja elegantne. Domineerivad veini vananemisaroomid koos röstitud nüanssidega, mandel. Kerged tsitruselised, nt greip. Samuti keeks. Aroom lai, hästi tasakaalustatud, kreemjas ja kena veini vanutamisega tekkivad maitsenoodid. Puhas ja kauakestev järelmaitse, röstine ja kergete sidruninüanssidega.
Sobivus ja toidusoovitused
Sobib aperitiivina igal ajal. Erinevad liharoad ja suupisted. Mereannid, pasteedid.
Serveerimine
Jahutatult, 6-8 °C