Kirjeldus
Maailma suurim ja Hispaania üks vanematest Cavatootjatest. Vein valmib Traditsioonilisel meetodil ja teine fermentatsioon (käärimine) toimub pudelis. (mitte vähem kui 18kuud) Veini valmistamisel kasutatakse klassikalisi Cava valmistamise viinamarju. Korje algab augusti lõpus ja lõpeb oktoobri alguseks. Viinamarjad pressitakse õrnalt pressides viinamarjamahlaks. Mahl lastakse settida 24 tundi staatilises dekantatsioonis. Kui virre on puhastatud ja settest vaba, suunatakse see sortide kaupa kääritamismahutitesse. Esimene kääritamine toimub roostevabast terasest mahutites kontrollitud temperatuuril 14–16 ° C. Käärimine kestab 10–15 päeva ning pärast selle lõppu vein segatakse, villitakse ja ladustatakse veinikeldrisse. Järgneb sekundaarne käärimine pudelis.
Tooteinfo
Päritolu | |
---|---|
Viinamarjad | |
Jääksuhkur | |
Alkoholisisaldus | |
Suurus |
Aroom ja maitse
Kerge ja kuiv, aromaatne vahuvein. Aroom puuviljane, värske ja elegantne. Maitse on kerge, puhas ja harmooniline. Järelmaitse pikk.
Sobivus ja toidusoovitused
Sobib suurepäraselt aperitiiviks, pidulikel hetkedel tähistamiseks ja lihtsalt nautimiseks.
Külmad eelroad valgest lihast, mereannid, salatid, paella, pastaroad ja risotto. Enamuste hispaaniapäraste suupistetega.
Serveerimine
Serveerida jahutatult, 6-8 °C vahuveiniklaasist või väiksemast veiniklaasist.