Kirjeldus
Kuiv. Selle veini valmistamisel on kasutatud Charmat meetodit, kus viinamarjad pressitakse õrnalt ja maceratsiooni tulemusena saavutatakse veini roosa värvus. Esimene fermentatsioon toimub ilma viinamarjakestadeta. Teine fermentatsioon toimub suurtes roostevabast metallist mahutites, kus vein valmib ja saab ka omase karboniseerituse süsihappegaasi näol.
Tooteinfo
Päritolu | |
---|---|
Viinamarjad | |
Jääksuhkur | |
Alkoholisisaldus | |
Suurus |
Aroom ja maitse
Rabav roosa virsikuõie värv annab märku puuviljasest buketist, milles on tunda noote punastest puuviljadest ja greibist. Pärmisus aroomis ning maitses on taotluslik ja antakse edasi mee ja valge leiva röstiste nootidena.
Sobivus ja toidusoovitused
Vahuvein, mis sobib ideaalsena iga käigu juurde, suurepärane valik. Aperitiiviks, suupisted, Itaalia stiilis lõunasöök, mis põhineb mereandidel ja näiteks toores kala. Mereannirisotto.
Serveerimine
Jahutatult, 6-8 °C vahuveiniklaasist või väiksemast bordeaux’ tüüpi veiniklaasist.