Kirjeldus
Maailma suurim ja Hispaania üks vanematest Cavatootjatest. Vein valmib Traditsioonilisel meetodil ja teine fermentatsioon (käärimine) toimub pudelis. (mitte vähem kui 18kuud) Veini valmistamisel kasutatakse klassikalisi Cava valmistamise viinamarju. Korje algab augusti lõpus ja lõpeb oktoobri alguseks. Viinamarjad pressitakse õrnalt pressides viinamarjamahlaks. Mahl lastakse settida 24 tundi staatilises dekantatsioonis. Kui virre on puhastatud ja settest vaba, suunatakse see sortide kaupa kääritamismahutitesse. Esimene kääritamine toimub roostevabast terasest mahutites kontrollitud temperatuuril 14–16 ° C. Käärimine kestab 10–15 päeva ning pärast selle lõppu vein segatakse, villitakse ja ladustatakse veinikeldrisse. Järgneb sekundaarne käärimine pudelis.
Aroom ja maitse
Hele maasikaroosa värvusega, rohke keskmise suurusega mulliga, mis tõuseb kiiresti ja moodustab klaasi ülaosas ilusa krooni. Aroom on imeliselt puuviljane. 15-17 ° C fermentatsioonitemperatuur võimaldab säilitada enamiku peamistest viinamarjaaroomidest. Garnachas leidub rikkalikult lille- ja värskeid loorberilehe aroome, mis segunevad küpsete punaste puuviljade, muraka ja maasikaga, samuti eksootilise grenadiini ja kuivatatud viigimarjadega. Trepat annab maitsesse omad nüansid. Ta on värske ja kerge, pehme ja atraktiivne. Maitses domineerivad Rosado cavadele ja piirkonna veinidele omased punased puuviljad.
Sobivus ja toidusoovitused
Sobib suurepäraselt aperitiiviks, pidulikel hetkedel tähistamiseks ja lihtsalt nautimiseks.
Külmad eelroad lihast, mereannid, salatid, paella, pastaroad ja risotto. Enamuste hispaaniapäraste suupistetega.
Serveerimine
Jahutatult, 6-8 °C vahuveiniklaasist või väiksemast veiniklaasist.