Kirjeldus
Maailma suurim ja Hispaania üks vanematest Cavatootjatest. Vein valmib Traditsioonilisel meetodil ja teine fermentatsioon (käärimine) toimub pudelis. (mitte vähem kui 18kuud) Veini valmistamisel kasutatakse klassikalisi Cava valmistamise viinamarju. Lisaks Chardonnay ja Pinot Noir. Korje algab augusti lõpus ja lõpeb oktoobri alguseks. Viinamarjad pressitakse õrnalt pressides viinamarjamahlaks. Mahl lastakse settida 24 tundi staatilises dekantatsioonis. Kui virre on puhastatud ja settest vaba, suunatakse see sortide kaupa kääritamismahutitesse. Esimene kääritamine toimub roostevabast terasest mahutites kontrollitud temperatuuril 14–16 ° C. Käärimine kestab 10–15 päeva ning pärast selle lõppu vein segatakse, villitakse ja ladustatakse veinikeldrisse. Järgneb sekundaarne käärimine pudelis. Teine fermentatsioon ja autolüüs pudelis pärmisettel kestab üle 10 kuu. Marjasordid kääritatakse baasveiniks eraldi roostevabast terasest vaatides.
Tooteinfo
Päritolu | |
---|---|
Viinamarjad | |
Jääksuhkur | |
Alkoholisisaldus | |
Suurus |
Aroom ja maitse
Kerge, värske ja puuviljaselt, tsitruseliselt kuiv vahuvein. Peene tiheda mullijoaga, säravkollane. Aroom kerge ja värskelt puuviljane, tunda valgeid lilli, virsikut, tsitruseid ning röstitud saia. Aroomilõppu lisandub küpseid aprikoose, avokaadot ja veidi röstitud mandleid. Maitse on struktuurselt puuviljane ja selge, tunda õunu, nektariine, virsikuid ning karget tsitruselist happest värskust. Järelmaitse pikk ja elegantne, ühtlase mineraalse happesusega ning puuviljaselt mahlakas.
Sobivus ja toidusoovitused
Aperitiiviks, grillitud mereannid ja kalast valmistatud eelroad, sushi, küpsetatud linnulihatoidud, pehmed juustud.
Serveerimine
Jahutatult, 8-10 °C väiksemast Bordeaux´i tüüpi veiniklaasist.