Kirjeldus
Maailma suurim ja Hispaania üks vanematest Cavatootjatest. Vein valmib Traditsioonilisel meetodil ja teine fermentatsioon (käärimine) toimub pudelis. (mitte vähem kui 18kuud) Veini valmistamisel kasutatakse 100% Pinot Noir viinamarju. Korje algab augusti lõpus ja lõpeb oktoobri alguseks. Viinamarjad pressitakse õrnalt pressides viinamarjamahlaks. Mahl lastakse settida 24 tundi staatilises dekantatsioonis. Kui virre on puhastatud ja settest vaba, suunatakse see sortide kaupa kääritamismahutitesse. Esimene kääritamine toimub roostevabast terasest mahutites kontrollitud temperatuuril 14–16 ° C. Käärimine kestab 10–15 päeva ning pärast selle lõppu vein villitakse ja ladustatakse veinikeldrisse. Järgneb sekundaarne käärimine pudelis. Teine fermentatsioon ja autolüüs pudelis pärmisettel kestab üle 10 kuu.
Tooteinfo
Päritolu | |
---|---|
Viinamarjad | |
Jääksuhkur | |
Alkoholisisaldus | |
Suurus |
Aroom ja maitse
Kerge, värskelt marjase iseloomuga kuiv roosa vahuvein- peene tiheda mullijoaga, värvilt intensiivne vaarikaroosa, aroom marjane ja elav, tunda värskeid vaarikaid, metsmaasikaid ja veidi mõrkjaid punaseid metsamarju (pohl, jõhvikas) koos kibuvitsa- marjadega. Aroomilõppu lisandub grenadilli ning verigreipi. Maitse on täidlaselt marjane ja ümar, kus tunda värskeid kirsse, magusaid vaarikaid ja maasikaid ja veidi mõrkjaid küpseid pihlakaid. Järelmaitse ühtlane ja marjaselt mahlane, kus lisaks torkivat mineraalsust koos punase õuna koore ja veidi mõrkjate pihlaka- marjadega.
Sobivus ja toidusoovitused
Grillitud koorikloomad ja kalast valmistatud eelroad (tuunikala), sushi, küpsetatud linnulihatoidud, pehmed juustud.
Serveerimine
Jahutatult, 8-10 °C väiksemast Bordeaux´i veiniklaasist.