Kirjeldus
Kuiv. Selle veini valmistamisel on kasutatud Charmat meetodit, kus viinamarjad pressitakse õrnalt ja esimene maceratsioon ja fermentatsioon toimub ilma viinamarjakestadeta. Teine fermentatsioon toimub suurtes roostevabast metallist mahutites, kus vein valmib ja saab ka omase karboniseerituse süsihappegaasi näol. Veini valmistamisel kasutatakse vaid sertifitseeritud BIO aedadest pärit marju.
Tooteinfo
Päritolu | |
---|---|
Viinamarjad | |
Jääksuhkur | |
Alkoholisisaldus | |
Suurus |
Aroom ja maitse
Seda sädelevat Proseccot eristavad püsivad ja kreemjad süsihappegaasi mullid, mis ühendavad akaatsiaõie aroome ja heldeid kuldse õuna, ananassi ja apelsini noote.
Sobivus ja toidusoovitused
See on aperitiivina maitsev vahuvein. Loomulikult sobib suurepäraselt ka koos valge liha, värske kala ja risottodega.
Serveerimine
Jahutatult, 6-8 °C vahuveiniklaasist või väiksemast bordeaux’ tüüpi veiniklaasist.