Kirjeldus
Kuiv. Selle veini valmistamisel on kasutatud Charmat meetodit, kus viinamarjad pressitakse õrnalt ja esimene maceratsioon ja fermentatsioon toimub ilma viinamarjakestadeta. Teine fermentatsioon toimub suurtes roostevabast metallist mahutites, kus vein valmib ja saab ka omase karboniseerituse süsihappegaasi näol.
Tooteinfo
Päritolu | |
---|---|
Viinamarjad | |
Jääksuhkur | |
Alkoholisisaldus | |
Suurus |
Aroom ja maitse
See hästi struktureeritud kihisev Prosecco paistab silma oma helge õlgkollase värvi ning mõjuva ja stiilse vahuga. Lõhnabuketis on tunda õuna, maitses avalduvad meeldivalt aromaatsed musta lagritsa, akaatsiaõied ja mesi.
Sobivus ja toidusoovitused
Äärmiselt mitmekülgne ja paljude võimalustega vahuvein. Eelkõige armastab see vahuvein köögivilju, suppe, seeni, grillitud kala ja peaaegu kõiki kalatooteid, nii hautatuna kui ka praetult. Mereannid ja salatid.
Serveerimine
Jahutatult, 6-8 °C vahuveiniklaasist või väiksemast bordeaux’ tüüpi veiniklaasist.