Kirjeldus
Cavas Hilli vahuveinikelder asub Mojas, Alt Penedèsi südames, Barcelonast edelas ja seega ka cava tootmise keskmes. Ettevõtte alged pärinevad põlisest inglasest Joseph Hillist, kes pühendus selles piirkonnas viinamarjakasvatusele juba 17. sajandil. Selle veini pudeleid hoitakse veinikeldris vähemalt 15 kuud temperatuuril 12 ºC ja 16 ºC. Baasveini kokkupuude pärmiga annab sel ajal cavale ainulaadse isikupära. Kui teise fermentatsiooni pärmisete on pudelist eemaldatud lisatakse expedition liqueuri ehk veinikupaaži. PANOT-sarja jaoks kasutatakse ekspeditsiooni likööri, mis on valmistatud peamiselt Allier’i tammevaatides laagerdunud veinide kupaažist. Lõpuks suletakse pudel naturaalse korgiga.
Tooteinfo
Päritolu | |
---|---|
Jääksuhkur | |
Alkoholisisaldus | |
Viinamarjad | Chardonnay 15%, Garnacha õige pisut, Macabeo 25%, Parellada 20%, Xsarel-lo 40% |
Suurus |
Aroom ja maitse
Värvus heleroosa, peene ja delikaatse mulliga.
Aroomis valgete puuviljade, nagu õuna ja pirni, intensiivne aroom punaste puuviljade varjundiga (kirss).
Maitselt kerge, suus tunned hästi tasakaalustatud happesust koos püsivate punaste puuviljade nootidega. Pikk ja püsiv järelmaitse.
Sobivus ja toidusoovitused
Sobib aperitiivina igal ajal. Erinevad liharoad ja suupisted. Mereannid, pasteedid.
Serveerimine
Jahutatult, 6-8 °C